VINDINGRIJK IN FOOD

f

Er zijn dus veel redenen om te kijken naar crowdfunding campagnes. Wij zullen daarom zo nu een dan wat campagnes uitlichten. Dit kan zijn omdat wij er ontzettend blij van worden of omdat het zo’n mooie prelude van een nieuwe trend is. In dit geval gaan wij er van kwispelen.

 

Man bijt hond

 

Man bijt hond is niet meer. Maar met groot tromgeroffel; wordt wel weer! Het succes van Man bijt hond verschoof van de tv naar het internet. Overdag keek niemand meer naar Man Bijt Hond, maar dumpert staat volgepropt met fragmenten van Man Bijt Hond. Dat is ook de reden dat ik best verbaasd was dat Man Bijt Hond stopte. En misschien was ik niet de enige. Man Bijt Hond liet het kopje niet hangen, maar startte een campagne. En met succes. Binnen een paar dagen het benodigde bedrag bij elkaar. http://redmanbijthond.nl

 

Het mooie aan deze campagne is, dat deze de kracht van het publiek laat zien. Hoewel het besluit van het beëindigen van Man Bijt Hond voelde als een beslissing van hogere hand, laat het publiek een heel ander geluid horen. En zo kunnen afgeschreven initiatieven binnen de ene context een herbestemming krijgen in een andere context.

 

Receptloos

Receptloos is een boek wat ik al in mijn hoofd heb. Ik kan koken en ben ook opgeleid met kennis over smaken en recepten. Soms ben ik verbaasd over mensen die niet proeven wat een gerecht mist. Ik begreep ook niet waarom mensen zich met gebalde zweterige vuistjes vastklampen aan de Allerhande en het recept tot op de milligram volgenden. Maar als je zelf het gevoel hebt dat je dat nodig hebt, wat is daar mis mee? Het lijkt me alleen zo vermoeiend.

 

Daarom vind ik het product van Marlies zo ontzettend interessant. Ik heb zelf ook al geïnvesteerd. Gewoon omdat ik zo benieuwd ben wat zij aan de mensen gaat vertellen.  Ik heb haar campagne al de (zeer onterechte) koosnaam “Respectloos” gegeven. Want als Marlies kan waar maken wat ze zegt in haar campagne, iedereen leren te koken zonder recept, heb alleen maar heel veel respect voor haar en dit fantastische idee! Vanaf €30,- is het boek al van jou.
Kijk op ; https://www.crowdaboutnow.nl/receptloos

 

To Many Places

Wij zijn een beetje partijdig voor To Many Places, dat moet ik gelijk maar bekennen. Emmy, initiatiefnemer en ontwerper van To Many Places is namelijk, zakelijk gezien, onze overbuurvrouw.

Vanuit een onvrede over de leegstand heeft zij een rondreizend hotel bedacht. Met dit concept stript zij onze associatie van wat een hotel is en wat een hotel zou moeten zijn. Uiteindelijk gaat het namelijk over een goed bed in een fantastische ruimte. Emmy mengt een camping gevoel met een hotelbeleving en dat dan ook nog met een enorm bewuste kijk op de huidige problematiek rond leegstand. Dat voelt alsof je heel wat vliegen in die ene klap hebt zitten. Dat voelt goed he?

Investeren kan via; https://www.crowdaboutnow.nl/tomanyplaces

 

De laatste twee campagnes zijn nog een tijdje online. Dus help hen! Alleen als je wilt natuurlijk. Wij kijken onze ogen uit en delen onze bevindingen graag met jullie! Zelf vragen over crowdfunding? Stuur gerust een mailtje naar info@smakerij.com

Door Berber

 

Zo nu en dan speuren wij het internet af voor nieuwe campagnes waar wij van gaan kwispelen. Crowdfunding campagnes zijn er voor de “very-very-early-adopters” en nog mooier, zijn zij een mooi luikje van wat er speelt bij ondernemend Nederland. Waar houdt men zich mee bezig en vooral ook; wat lukt wel en wat lukt niet. Natuurlijk heeft het slagen van de campagne ook zeker met de campagne zelf te maken, maar een idee waar de tijd (nog) niet rijp voor is, zal ook niet slagen.

Waar wij van gaan kwispelen

Met de Kaassmaker kun je thuis zelf eenvoudig kaas maken. 
De Smakerij is druk bezig om de pers via een  crowdfinding actie te financieren.
Schrijf je via een nieuwsbrief in om op de hoogte te blijven. Zo hoor je als eerste wanneer de crowdfunding actie van start gaat!