VINDINGRIJK IN FOOD

f

Waar kiest de consument dan nog wel voor?

 

Food is een snelle business. Na iedere hap-slik-weg kan de consument  weer een nieuwe keuze maken. Dit zorgt ervoor dat de consument wispelturiger lijkt dan ooit.

 

De consument zoekt steeds meer naar een eerlijk product. En daar hoort een transparant verhaal bij. De consument wil weten wat hij kiest en kan, steeds beter, kwaliteit herkennen. Als producent ben je genoodzaakt om voor deze steeds kritischere consument een mooi en kloppend product aan te bieden.

 

Een consument die zich verrast voelt door de kwaliteit, het verhaal, de uitstraling of het product is een trouwe consument. Als producent is het belangrijk om deze tendens voor te blijven, mee te bewegen of zelfs te voorspellen. Dan kun jij als producent de nieuwe olifantenpaadjes banen tussen de concurrentie door. 

Door Berber

 

De foodsector is breed en vaak niet in een hokje in te delen. Juist dit enorme speelveld neemt een hoop uitdaging met zich mee. Iedereen wil onderscheiden. Maar hoe doe je dat?

 

Olifantenpaadjes zijn verlaten of verlegd. De consument kiest niet meer wat hij altijd koos. De consument wil verrast worden voordat hij zich aan jouw merk bindt. Door een verandering van leefstijl en het koopgedrag van de consument staat de retail onder druk. De supermarkt heeft inmiddels verschillende off- en online alternatieven waar de consument voor kan kiezen. Om er in dit enorme landschap nog uit te springen is een ware kunst. Hoe kun je opvallen als iedereen zijn hoofd boven het maaiveld uitsteekt? Of sta je überhaupt nog wel in het goede maaiveld je hoofd uit te steken? 

 

 

Het belang van vernieuwen binnen de Foodsector 

De verrassing in je eigen product vinden is lastig. Immers zit je iedere dag met je eigen product om tafel. Je kent het door en door en weet precies waar het van en voor gemaakt is. Maar daarom juist zie je dingen over het hoofd. Een verandering in gedrag van de consument, een gat in de markt, een aspect van jouw unieke verhaal, misschien zie je ze niet eens meer aankomen. Het werken met externe partijen kan daarom verhelderend of verrassend uitpakken.

 

Kortom, vernieuwen binnen zo’n snelle sector is niet alleen essentieel maar kan vooral ook heel verrassend zijn. Iedereen wil dat zijn product de logische keuze wordt voor de consument. Dit kan je alleen doen door te blijven te vernieuwen zeker in de foodsector.

 

 

 

 

Vorige blog? Klik HIER!

Met de Kaassmaker kun je thuis zelf eenvoudig kaas maken. 
De Smakerij is druk bezig om de pers via een  crowdfinding actie te financieren.
Schrijf je via een nieuwsbrief in om op de hoogte te blijven. Zo hoor je als eerste wanneer de crowdfunding actie van start gaat!