VINDINGRIJK IN FOOD

f

Wij wisten niks. We zijn misschien zelfs wel naïef begonnen of vanuit ongeduld. Na een zeer geslaagde crowdfunding campagne worden wij nu in sommige gevallen gezien als experts. Dat zal ik zeker niet bevestigen. Wij hebben slechts een keer een succesvolle campagne gehad. Ik vind dat nogal een mager argument om expert te zijn. Expert of niet, we kunnen wel vertellen wat we gedaan hebben.

 

Een paar aspecten die ons zeker geholpen hebben bij het succes van onze crowdfunding;

 

 

Gun factor

De Gun factor kun je niet kopen, aanleren of inhuren. Dat maakt dit gelijk ook een lastige term. Maar het gaat hier om het gezicht van de ondernemer, jouw gezicht. Het feit dat jij iets wilt bereiken en daarvoor met veel bevlogenheid kunt pleiten waarom je dat wil, dat helpt. Jouw gezicht moet stralen als je praat over dat wat je wilt. Als een kind in een snoepwinkel met je rode wangetjes moet je voor de camera staan.

 

Voorbereiding

Hoewel crowdfunding relatief een snelle manier is om aan je geld te komen, wil dat niet zeggen dat je er zonder voorbereiding in kunt plonzen. Het bad is nog lang niet warm. Onderbouw je idee met een business plan, niet alleen voor je publiek, maar ook zeker voor je eigen visie. Hoe beter jij kunt vertellen waarom je dit wilt doen en hoe je daar gaat komen, hoe meer de investeerder zich aangesproken kan voelen. Denk daarbij ook na over wat je wilt uitstralen. Waar wordt je filmpje opgenomen? Welke muziek en welke stijl gebruik je?

 

Duidelijk doel

Het is belangrijk om je doel zo concreet mogelijk te maken. Je kunt beter geld vragen omdat je een paar hele goede slijtvaste sokken wilt verkopen dan dat je geld vraagt om een campagne te starten om een marketing plan te schrijven voor beenmode. Beiden kan neerkomen op exact dezelfde actie, maar het concreet verkopen van sokken (en daarmee ook investeren in je marketing) spreekt voor de investerende consument veel meer.

 

Platform kiezen

Het is belangrijk om het juiste platform te kiezen. Een platform heeft een groot netwerk. Wanneer je dus het juiste platform kiest, kun je daarmee al een heel groot gedeelte van je doelgroep aanspreken. Welke platforms er zijn en wat hun specialisatie is, kun je hier vinden.

 

Voor ons was crowdfunding een voorverkoop van ons product. Niet alleen een snelle, maar ook een veelzijdige manier om aan geld te komen. Wij hebben niet alleen ons product gepresenteerd aan de wereld, maar onze crowd heeft ons ook van allerhande advies en feedback voorzien. Wij denken graag mee voor degenen die nog online moeten gaan. We zijn kritisch en kunnen helpen met het opstarten van een goede campagne. Bovendien hebben we er een handje van om zaken vanuit een inspirerend en verrassend oogpunt te bekijken. Wij hebben ervaring met een crowdfunding met rewards. Begin jij binnenkort een crowdfunding campagne met rewards en wil je even horen hoe je het ook zou kunnen doen? Neem dan contact met ons op.

Door Berber

 

Crowdfunding; een publieke investering die bestaat uit een publiek en een investering. Of even heel kort door de bocht; een snelle manier om aan geld te komen. In plaats van weinig mensen (strak pak, mooi kantoor met grote kluis) veel geld te verkrijgen - van veel mensen (jij en ik) een beetje geld krijgen. Dat is het basis principe van crowdfunding.

 

Banken verstrekken minder snel een lening dan vroeger. Zelf heb ik dat niet zo beleefd. Wij waren toen nog lang niet zakelijk of financieel actief. Mijn bijdrage aan de economie was de lolly die ik van mijn zakgeld kocht. Nu kan ik gerust zeggen dat wij wel degelijk een bijdrage leveren. Maar aan geld komen is hoe dan ook lastig. Zeker als beginnend bedrijf, met relatief nog weinig eigen vermogen of netwerk. Hoe start je dan je droom?

 

 

 

Van slijtvaste sokken tot gunfactor 

Met de Kaassmaker kun je thuis zelf eenvoudig kaas maken. 
De Smakerij is druk bezig om de pers via een  crowdfinding actie te financieren.
Schrijf je via een nieuwsbrief in om op de hoogte te blijven. Zo hoor je als eerste wanneer de crowdfunding actie van start gaat!