VINDINGRIJK IN FOOD

f

De verschillende maaltijdboxen zijn daar natuurlijk een overduidelijk voorbeeld van. Gebaseerd op het feit dat we iedere dag eten nodig hebben en dat we eigenlijk ook iedere dag geen inspiratie hebben voor dat eten, is het succes van de maaltijdbox ongekend. Maar er is meer. 

 

Koffie

Je kunt je ook abonneren op koffie. Moyee Coffee brengt mij iedere maand koffie. Gewoon door de brievenbus. Zonder gedoe. Moyee Coffee is wel aan de dure kant, maar daardoor garanderen zij de meest eerlijke prijs en verdeling van hun kosten en opbrengsten. (Of je draait het om: Blijkbaar moet koffie dus zo duur zijn om iedereen eerlijk uit te betalen.) Zij zijn transparant over hun prijs en noemen hun koffie dan ook Fairchain Coffee.

 

Scheermesjes

Boldking is ook zo’n voorbeeld. Zij gebruiken juist niet  het retailkanaal om het gemak te verhogen en de prijs te drukken. Je bestelt en er wordt gelijk geleverd. De betaling wordt zelfs automatisch gedaan. Een bedrijf als Shaversclub gaat nog verder en biedt ook weer een abonnementsvorm aan. Per 1, 2 of 3 maanden word je voorzien van scheermesjes.

 

Bier

Je kunt ook  een abonnement nemen op speciaal bier. De mannen van Hopper noemen zich een persoonlijke biershopper. Het speciaal bier is ontzettend hip. Dat zorgt er ook voor dat er steeds meer kleine brouwerijen en daarmee dus veel verschillende bieren zijn. Hopper reist heel Nederland af om voor jou de beste bieren bij elkaar te verzamelen. Zo krijg je maandelijks een bierbox met speciaal bier uit alle windstreken.

 

Sokken

Hoe vaak koop je nieuw sokken? Of koop je gewoon af en toe een heel pakket van 7 paar voor €5,-. Weer van die saaie zwarte sokken. Of misschien grijs. Maar leuke sokken zijn moeilijk te vinden en heb je überhaupt wel zin om te zoeken. Daarom komt Holy Socks nu met een abonnement op sokken. Iedere maand heb jij een paar nieuwe sokken. Voor €8,- bij jou thuis.

 

Verrassing

Dit is nog maar een klein aandeel van alle verschillende abonnementen die er zijn. Wat deze bedrijven allemaal gemeen hebben is dat hun producten allemaal een (ongeveer) vastgestelde vervang periode hebben. De consument kan zich dus goed voorstellen dat 1 keer per maand nieuwe koffie, bier, sokken of scheermessen geen overbodige luxe is. Daarnaast spelen deze concepten vooral in op gemak. Het niet gebruiken van een retailkanaal, maar zelf een abonnement opzetten, levert voor de bedrijven een vast inkomen op, meer zekerheid en beter inzicht op de toekomstige vraag van de consument. Naast het gemak, spelen de abonnementen in sommige gevallen ook expliciet in op verrassingen. Zoals Holy Socks alleen zegt dat je sokken krijgt maar niet wat voor sokken je krijgt. De consument hangt lekker thuis achterover op de bank en hoeft zich bijna nergens meer zorgen over te maken.

 

 

Benieuwd hoe wij u kunnen helpen met uw business? Zouden we uw product wellicht in abonnementsvorm kunnen aanbieden? Neem dan contact met ons op! 

 

 

 

Vorige blog?

Klik hier

 

 

 

 

Door Berber

 

Retailers let op! De consument blijft voortaan thuis. Inmiddels kan ik bijna alles online kopen. Dat is niks nieuws. Veel jonge start-ups hebben niet de middelen om een (groot) fysiek retailkanaal te gebruiken. Maar wellicht willen ze dit ook niet. Zij gebruiken steeds vaker een abonnementsvorm.

 

 

Het duurt niet lang meer en ik kan op alles in mijn leven een abonnement afsluiten.

 

 

 

 

Subscribe my life :

Nooit meer naar de winkel 

Met de Kaassmaker kun je thuis zelf eenvoudig kaas maken. 
De Smakerij is druk bezig om de pers via een  crowdfinding actie te financieren.
Schrijf je via een nieuwsbrief in om op de hoogte te blijven. Zo hoor je als eerste wanneer de crowdfunding actie van start gaat!