VINDINGRIJK IN FOOD

f

 Hoe denk jij dat de toekomst van ons voedselsysteem eruit zou moeten zien?  

 

Speel de FOODGAME en krijg een voorproefje van deze toekomst op de Dutch Design Week 2017.

 

 

Persbericht - 16-10-2017

 

’s-Hertogenbosch 16 oktober 2017. Het voedselsysteem zal zich in de toekomst ontwikkelen om aan de vraag te kunnen voldoen. Dit brengt veel uitdagende keuzes met zich mee. Maar wat zijn onze keuzes en mogelijkheden en de gevolgen daarvan? Naar aanleiding van onderzoek van studenten van de HAS Hogeschool heeft FoodUp Brabant met Smakerij de FOODGAME ontwikkeld. De FOODGAME presenteert drie toekomstscenario’s die de gevlogen van verschillende keuzes in beeld brengen. Door middel van deze FOODGAME ontdek je als speler hoe deze toekomst er in jouw ogen uit zou moeten zien. Tijdens de Dutch Design Week 2017 (21-29 oktober) is de FOODGAME te bezoeken op het Ketelhuisplein in Eindhoven.

 

 

 

De toekomst van ons eten

Om in de toekomst  voedsel te kunnen produceren zullen consumenten, beleidsmakers en professionals het voedselsysteem steeds weer moeten herzien. Kunnen zij voldoende produceren? En wat vindt men belangrijk bij de productie van voedsel? Is het gelukt om een volledig circulair systeem in te richten of functioneert het nog op dezelfde manier als nu? En zullen wij in de toekomst alles automatiseren of blijven we juist onze arbeidsparticipatie verhogen? Het voedselsysteem heeft niet alleen invloed op wat er op ons bord ligt, maar ook op hoe de wereld om ons heen er uitziet, hoe we onze tijd besteden en wat we moeten weten van ons eten.

 

In drie scenario’s laat de FOODGAME zien welke gevolgen verschillende keuzes hebben. Kies jij als speler voor een Efficiënte toekomst, een Geautomatiseerde toekomst, een Zelfvoorzienende toekomst of juist voor een combinatie? Op een levensgroot speelbord worden er verschillende dillema’s voorgelegd. Hoe denk jij dat de toekomst van ons voedselsysteem eruit zou moeten zien?

 

Jouw geld heeft invloed

De oplossing ligt niet in de extreme scenario’s maar juist in de nuance. Na het spelen van de FOODGAME gaat iedere bezoeker met een persoonlijk toekomstprofiel naar huis. Je bent je meer bewust over de toekomst van het voedselsysteem en nog belangrijker, je weet hoe je daar invloed op kan hebben.

 

Over FoodUp! Brabant

FoodUp! Brabant bestaat uit mensen die werken aan een nieuw voedselsysteem. Een voedselsysteem dat goed is voor mens, dier en omgeving. Dit doen zij door het organiseren van bijeenkomsten, het faciliteren van bewustwordingsprojecten, het verbinden van onderwijs met voedselvraagstukken en het stimuleren van ondernemers die een stap willen maken naar een nieuw voedselsysteem.

 

Over Smakerij

Smakerij is een Food Design duo bestaande uit Larisse Blok en Berber Galema. Wij voegen creativiteit toe in de voedselsector. Wij zoeken efficiënte oplossingen van problemen, vertalen trends naar concrete concepten en denken graag mee over de toekomst van ons voedsel. Creativiteit is ons middel, voedsel is ons materiaal en een toekomst bestendig systeem is ons doel.

 

 

Met de Kaassmaker kun je thuis zelf eenvoudig kaas maken. 
De Smakerij is druk bezig om de pers via een  crowdfinding actie te financieren.
Schrijf je via een nieuwsbrief in om op de hoogte te blijven. Zo hoor je als eerste wanneer de crowdfunding actie van start gaat!