VINDINGRIJK IN FOOD

f

 

Innovation in a week

 

 

04-04-2014

 

Het concept 'Blox' heeft vrijdagmiddag de ontwerpwedstrijd 'De Smaak van Morgen' in Oss gewonnen. Dit was een wedstrijd waarbij studenten plannen presenteerden over hoe mensen in de toekomst met hun voedsel om moeten gaan.

 

 

Het concept dat gewonnen heeft is een nieuw soort voedselbewaringssysteem, genaamd Blox.

"Het moet de koelkast gaan vervangen", vertelt student Berber Galema van de opleiding Food Design & Innovation aan de HAS Hogeschool.

 

 

 

Team Blox heeft met het concept Blox de door het softwarebedrijf Trifork gesponsorde Innovation Award gewonnen. Blox: Een innovatie op het gebied van de ouderwetse koelkast; het voedselkabinet. Een uit verschillende blox (kleine gekoelde of verwarmde units) opgebouwde voorraadkast. Wie heeft er tegenwoordig nog een kelder? En wie weet dat kaas eigenlijk het beste bewaard kan worden tussen 12 en 17 graden met een luchtvochtigheid van 90%? Met de Blox kan de consument zelf zijn eigen voorraadkast opbouwen met de ideale bewaaromgeving voor groenten, fruit, kaas, vlees en zuivel.

 

De andere initiatieven die zijn ontstaan, hebben ook allemaal te maken met innovaties op het gebied van voeding. Zo gaat The Food Incubator werken aan het verbeteren van de introductie van nieuwe en exotische ingrediënten zoals insecten en nieuwe gewassen. Daarnaast richten zij zich op het benutten van reststromen uit de voedingsmiddelen industrie.

 

De Smaakontwikkelaar biedt de jonge ouders van nu een totaalpakket voor het ontwikkelen van een goed voedingspatroon bij jonge kinderen van 6 tot 36 maanden.

Een van de teams is uitgekomen op een verbeterd concept om horeca ondernemers te ondersteunen bij een beter inzicht in hun voorraden. Met het concept kan tevens veel eenvoudiger voldaan worden aan de HACCP norm en verbeterd het de marges in de food-gerelateerde horeca.

Eettappe gaat in op het kookgedrag van mensen tussen de 25 en 50 die ontzorgd willen worden bij hun dagelijkse eten, afgestemd op hun volle agenda’s. En tot slot is er het concept van Blox waarbij kleine units gezamenlijk een voedselkabinet vormen. Elke unit met een eigen , via de smartphone, in te stellen atmosfeer, precies afgestemd op de ideale bewaaromgeving voor vlees, zuivel, groente en fruit.

 

Bron: www.veghel-nieuws.nl