VINDINGRIJK IN FOOD

f

Kliek gaat over eten, design, duurzaamheid en fascinerende mensen.

 

Mijn naam is, voluit: Lieke Maria Galema. Lieke is een voornaam waar eindeloos veel variaties op bestaan. Even een greep uit het archief: Liek, Liekster, Sliek, Liekie, Tante Liekie, Liekepieke, Liekepiek, Liekstra, Liefke, Liekje, Liekerd, Liekeblom, Liekske, Leikie, Ekeil, Liekutje, Lieka, Lieko, Liekos en tot slot: Liekenader. Zo, u roept maar, ik luister!

De naam voor mijn blog voor de Smakerij was vrij snel gevonden: KLIEK. Deze mag ik vanaf nu dus ook aan het archief toevoegen. En dat vind ik ontzettend leuk!

 

‘Een kliek is een informele groep waarbij geen formele regels gelden om toe te treden. De groep bestaat op basis van gedeelde interesses en sympathie’. De definitie van een kliek, aldus wikipedia.

Wat zijn de gedeelde interesses en de sympathie van deze blog? Eten en alles wat daar mee van doen heeft, design, duurzaamheid en fascinerende mensen!

Een kliek is natuurlijk ook ‘een restant van een maaltijd’. Een kliekjes maaltijd is ontzettend veelzijdig, net als deze blog!

 

De oplettende lezer en fan van de Smakerij zal het niet ontgaan zijn dat mijn achternaam niet uniek is op deze site. Juist, Berber is mijn zus. En niet zomaar een zus.. Ze is mijn, twee minuten oudere drielingzus. Die het altijd heel grappig vindt dat ik zo graag vertel dat ik een drieling ben. Ik vind het ontzettend fijn om een drieling te zijn samen met Berber en onze broer Jan! Later meer hierover.

 

 

Een biografietje in het kort

 

Naam: Lieke Maria Galema

Hoeveel lentes: 24

Woont in: het bruisende Amsterdam West

 

De dagelijkse dag breng ik door bij Effectory en daar werk ik aan goed werkgeverschap in Nederland.

 

Verkering? Ja :)

Verder houd ik van de kleine dingen in de dagelijkse dag, die alles zo mooi maken!

 

Ok… en verder? Van yoga, koken & eten, sporten, in mijn eentje door de stad lopen, zeilen in de zomer,  verrassingen en de bizarre tijd waar we in leven.

 

Wil je mij volgen? Dat kan! Op Twitter en Instagram!

 

Tot snel!

 

Lieke