VINDINGRIJK IN FOOD

f

Kliek gaat over eten, design, duurzaamheid en fascinerende mensen.

 

Zo, de vorige blog was een opwarmer, kennismaker, introductie op dat wat komen gaat. Nu vraag je je af, wat gaat er komen deze blog!

 

Toen ik net op de fiets naar huis zat, stelde ik mijzelf exact die vraag. Eten, design, duurzaamheid en fascinerende mensen. Eigenlijk wil ik iets met jullie delen wat te maken heeft met fascinerende mensen, of beter gezegd fascinerend menselijk zijn.

 

Ok, dit maakt het niet duidelijker, laat ik maar gewoon, zoals ze dat zo mooi zeggen: van wal steken!

 

Afgelopen week ben ik ‘Into the Wild’ gegaan. Dit houdt in: 24 uur alleen in het bos, met een tent, zonder eten, telefoon of klok. Dit was onderdeel van een programma met als doel: je eigen ‘kolkende rivier’, die maar voort stroomt en dendert door het gedoe van alledag, stil te zetten. Zodat alle ‘shit’ naar beneden zakt en je tot helder inzicht kan komen over dingen die er echt toe doen. Waarom? Hoor ik je denken. Nou, lieve lezer, ik weet niet of je het herkent, maar ik vind de alledaagse dag soms best wel intensief: werk, vrienden, vriendinnen, familie, facebook, telefoon, whatsapp, instagram, sporten, gezond koken, en ga zo nog maar even door.

 

De maatschappij draait als een 24/7 draaimolen waarin het lastig is om uit te stappen. Soms gaat de draaimolen zo hard, dat je met al je aandacht en kracht bezig bent om er niet uit te worden geslingerd. Zonde, want je bent het stadium van genieten dan toch echt voorbij….

 

Dit weekend ben ik even uitgestapt, en ik kan het iedereen aanraden. Natuur is iets magisch. Voor mij is het is de pauzeknop op de draaimolen waardoor ideeën en gedachten zich veel beter manifesteren. En weet je wat het mooiste is? Natuur is overal! Samen met mijn vriendin Hadewych, (blog: that girl from amsterdam, @tgfa), die ook meedeed, gaan we iedere maand iets groens ondernemen. Om zo de draaimolen heel even stil te zetten en te genieten van al het moois wat er is! Hiernaast vind je onze hele ervaring op film.

 

Afgelopen zondag hebben we onze eerste groene ‘date’ gehad. Deze vond plaats in de prachtige museumtuin van het Rijksmuseum. Benieuwd? Klik op de smiley voor een impressie :).

 

Ik ben benieuwd, wat is jouw pauzeknop?

 

Liefs,

 

Lieke

 

Ps. Wil je ook een keer ‘Into the Wild? Klik dan hier.

 

Pps. Bij het Museumplein was een duurzaamheids kunstmarkt. Hier kwam ik ‘Dawanda’ tegen. Een website waar ondernemers hun eigen, met liefde gemaakte duurzame producten op aanbieden. DE site voor een origineel cadeau!

 

 

 

Wil je mij volgen? Dat kan! Op Twitter en Instagram!

  

 

Foto's door Joost Gijzel