VINDINGRIJK IN FOOD

f

Berlijn belde..

30-07-2015

 

Een tijdje geleden werden we benaderd of we wilde bijdragen aan de expositie 'The Supermarket of Emotions' in de Entretempo Kitchen Gallery in Berlijn. 

Daar hoefden we geen moment over te twijfelen en zijn enthousiast met dit thema aan de slag gegaan. Hieronder is het resultaat te bewonderen. 

 

In de expositie van ‘The Supermarket of Emotions’ wordt de kijker en consument gevraagd na te denken over de keuzes die zij maken. Maken zij hun keuzes bewust of onbewust. En wat doe jij? Kies jij rationeel of eerder emotioneel voor bepaalde producten. Smakerij stelt jou deze vraag in 5 verschillende foto’s.  Wanneer je eten koopt in de supermarkt gaat dat gemakkelijk. In onze tl-verlichte paradijzen kunnen we zonder moeite kiezen voor al het eten wat we willen. Maar wat als het verkrijgen van ons eten niet zo moeiteloos ging als dat het nu gaat? Zou jij nog steeds kiezen voor hetzelfde eten als het gevaarlijk was om te oogsten, klaar te maken of te eten? 

 

Lees verder.. 

 

 

 

Smakerij heeft 5 verschillende foto’s gemaakt als verbeelding van dit dilemma. De foto’s zijn gebaseerd op de 5 basis smaken die wij kennen (zuur, zoet, zout, bitter en umami). Het voedsel is gevaarlijk en oneetbaar gemaakt. Als een aardbei stekels had of als een citroen zo scherp was als een mes of de champignon die je eet zo gevaarlijk was als verbrijzeld glas, zou je het nog steeds eten?

 

 

De expositie ‘The Supermarket of Emotions’ zal de hele maand Augustus te zien zijn in Entretempo Kitchen Gallery. Mocht je deze maand nog in de gelegenheid zijn om een bezoekje aan Berlijn te brengen, sla deze dan niet over. Te vinden op Senefelderst. 29 – 10437 Berlin – Germany.

 

 

 

 

 

 

 

Met de Kaassmaker kun je thuis zelf eenvoudig kaas maken. 
De Smakerij is druk bezig om de pers via een  crowdfinding actie te financieren.
Schrijf je via een nieuwsbrief in om op de hoogte te blijven. Zo hoor je als eerste wanneer de crowdfunding actie van start gaat!